Deze editie van de sprookjes Psyche en Fidessa van Louis Couperus is een heruitgave van de luxe editie uit 2014. Omdat deze is uitverkocht en er vraag naar bleef, hebben we het boek opnieuw uitgebracht. Deze keer in kleiner formaat.

Ook deze editie is volledig geïllustreerd met tekeningen van B. Reith (1894-1974). In 1927 verscheen de beroemde editie van Psyche met een selectie van zijn tekeningen. Minder bekend is dat hij ook voor Fidessa illustraties maakte. Deze tekeningen zijn in het bezit van het Rijksprentenkabinet in Amsterdam. Ook de illustraties voor Psyche die niet zijn gebruikt worden daar bewaard. In 2014 verscheen dan eindelijk een integrale uitgave met álle beschikbare ‘sprookjestekeningen’, illustraties die Couperus zelf ‘bizonder mooi’ vond.

Deze hardcover heruitgave bevat één extra tekening, in totaal 76 illustraties. De tekeningen zijn allemaal gemaakt in Oostindische inkt, behalve één aquarel. De prenten passen in de Jugendstil of Art Nouveau van rond de eeuwwisseling. Kortom, opnieuw een zeer bijzondere Couperus-uitgave.

Te bestellen bij o.a. boekhandel Donner voor € 25,00. Rechtstreeks bestellen bij ons per e-mail kan ook.